Suomen otolaryngologiyhdistys ry

ReijoWaaran palkinto Hannu Tapiovaaralle

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim myönsi seuran vuosipäivän symposiumissa 14.11.2014 Konrad ReijoWaaran palkinnon LL, erikoislääkäri Hannu Tapiovaaralle.

Konrad ReijoWaaran palkinto (20 000 eur) myönnettiin LL, erikoislääkäri Hannu Tapiovaaralle (s. 1950). Tapiovaara on työskennellyt Pohjois-Kymen sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärinä vuodesta 1986 alkaen. Hän toimii myös sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikan ylilääkärinä. Tapiovaara valmistui lääketieteen lisensiaatiksi 1977 ja KNK-erikoislääkäriksi 1983. Hänen pitkäaikainen työnsä samalla paikkakunnalla on tuonut hänen vastaanotolleen potilaiksi perheitä kolmessa eri polvessa.

Tapiovaara on ollut aktiivisesti mukana Duodecimin paikallisseura Kouvolan Seudun Lääkäriseura ry:n toiminnassa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on toiminut hallituksen jäsenenä sekä yhdistyksen puheenjohtajana. Lisäksi hän on kirjoittanut Aikakauskirja Duodecim -lehteen useita kirjoituksia erikoisalaansa liittyen. Hänet on palkittu Aikakauskirja Duodecimin kirjoituspalkinnolla vuonna 2003. Korva-, nenä- ja kurkkutaudit – pään ja kaulan kirurgia ry on palkinnut Tapiovaaran vuoden 2013 korva-, nenä- ja kurkkutautilääkärinä.

Tapiovaara on saanut kiitosta lääkärikunnalta asiantuntevista kotisivuistaan sekä kirjoituksistaan ja tiivistelmistään koulutuksista, jotka ovat olleet avuksi myös muille alalla toimiville. Hän on koonnut kotisivuilleen kirjoituksiaan ja esitelmiään viidentoista vuoden ajalta, ja sivusto on laajentunut kattavaksi paketiksi korva-, nenä- ja kurkkutautien alalta. Tapiovaara itse kokee tiedon jakamisen helppouden lisänneen lääkärikunnan sisäistä tasa-arvoa.

– Hannu Tapiovaara tunnetaan lääkärikunnan keskuudessa kollegiaalisena, avuliaana ja innostuneena lääkärinä. Hänen työnsä lääketieteellisen tiedon jakamisessa lääkärikunnalle ja potilaillekin on merkittävä. Lisäksi hän on taitava ja arvostettu lääketieteen kuvittaja. Tapiovaaran vankka lääketieteellinen osaaminen heijastuu lääketieteen kuvituksissa, ja juuri lääketieteen osaamisen perusteella hän pystyy piirtämään hyvinkin epämääräisillä ohjeilla tarkkoja, tieteellisetkin mitat täyttäviä kuvia, joita on käytetty muun muassa oppikirjoissa, perustelee Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin hallituksen puheenjohtaja, professori Anne Pitkäranta.

Konrad ReijoWaaran palkinto jaetaan vuosittain ensisijaisesti käytännön lääkärille, joka on sekä potilaiden että kollegoiden arvostama. Duodecimin sääntöjen mukaan palkitun työtä tulee leimata korkea ammattitaito, ahkeruus, auttamisen halu, rehellisyys ja ystävällisyys.

facebook