Suomen otolaryngologiyhdistys ry

Lotta Ivaska valittiin Turun yliopiston vuoden 2023 erikoislääkärikouluttajaksi

Vuoden 2023 erikoislääkärikouluttajan palkinto myönnettiin korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, koulutuslääkäri, LT Lotta Ivaskalle. Ivaska toimii TYKS Korvaklinikalla koulutuslääkärinä sekä kliinisenä opettajana.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Ivaska on hienolla tavalla kehittänyt Korvaklinikan erikoistuvien koulutusta ja tekee parhaansa sen eteen, että jokainen erikoistuva saisi mahdollisimman laajasti tehdä opetusleikkauksia ja omia toimenpiteitä leikkaussalien rajallisesta kapasiteetista huolimatta.

– Ivaska on ihmisenä helposti lähestyttävä, kaikkia arvostava ja positiivinen. Hän antaa erikoistuvien lääkäreiden tehdä omia toimenpiteitään, itse keskittyen erikoistuvan opettamiseen ja ohjaamiseen vierestä, mikäli suunniteltu toimenpide tähän soveltuu. Lotan aktiivisen toiminnan seurauksena erikoistuvien lääkäreiden kesken on hyvä yhteishenki ja vähemmän kilpailua, koska kaikki pääsevät kehittämään operatiivisia taitojaan, perusteluissa sanotaan.

Turun yliopiston tiedote

Lääkärilehden uutinen

facebook