Suomen otolaryngologiyhdistys ry

Pohjoismainen pediatrinen KNK-yhdistys perustettu

haavisto00, 12 kesäkuun, 2024

Tukholmassa on 23.5.2024 perustettu pohjoismainen pediatrinen KNK yhdistys, Nordic Society for Pediatric Otorhinolaryngology. Paikalla kokouksessa ja kaksipäiväisessä koulutuksessa edustajina Suomesta olivat Lotta Ivaska, TYKS sekä Anu Haaramo ja Johanna Nokso-Koivisto, HYKS. Yhdistyksen tavoitteena on edistää pohjoismaista yhteistyötä lasten KNK sairauksien hoidossa ja järjestää vuosittaisia koulutuksia. Lisätietoja: johanna.nokso-koivisto(at)hus.fi

 

Suomen lastenlääkäriyhdistyksen kannanotto kielijänteeseen

haavisto00, 20 toukokuun, 2024

Tiedoksi KNK-lääkäreille Suomen Lastenlääkäriyhdistyksen (SLY) kannanotto kieli- ja huulijänteen kireyden arvioimisesta ja hoidosta. Asiakokonaisuus on aiheuttanut viime aikoina paljon keskustelua erilaisissa medioissa.

SLY Kielijänne kannanotto _060524

CEORL-HNS tarjoaa jäsenetuja

haavisto00, 20 maaliskuun, 2024

Eurooppalainen emojärjestö CEORL-HNS tarjoaa Suomen ORL-yhdistyksen jäsenille jäsenetuna matka-avustusta klinikkavierailulle (alle 35-vuotiaille) ja alennusta European Archives of Oto-Rhino-Laryngology -lehden tilauksesta.

Tarkemmat tiedot tässä viestissä ja siihen upotetuissa linkeissä:

CEORL-HNS jäsenetuja 2024

Professori Markus Rautiainen yhdistyksen kunniajäseneksi

haavisto00, 11 helmikuun, 2024

Kevätkokous on valinnut pe 9.2.2024 professori Markus Rautiaisen ORL-yhdistyksen kunniajäseneksi. Sääntöjen mukaan kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on erityisen tehokkaalla tavalla edistänyt yhdistyksen tarkoitusperiä. Kuten alla olevasta ehdotuksesta voidaan todeta, tämä tavoite täyttyy professori Markus Rautiaisen kohdalla erinomaisesti. Lämpimät onnittelut!

Hakemus kunniajäseneksi Rautiainen

Yhdistyksessä on tällä hetkellä 15 kunnaijäsentä, joiden nimet löytyvät täältä.

Johanna Nokso-Koivisto valittu vuoden 2024 KNK-lääkäriksi

haavisto00, 9 helmikuun, 2024

Vuoden 2024 korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäriksi on valittu dosentti Johanna Nokso-Koivisto. Valiinan teki yhdistyksen hallitus jäseniltä saamiensa ehdotusten perusteella. Ehdotuksen tehneet perustelivat Johannan valintaa seuraavasti:

KNK erikoislääkäri Johanna Nokso-Koivisto on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta 1996 ja tohtoriksi 2004 aiheenaan lasten ylähengitysteiden virusinfektiot. Tutkimustyö sai uutta lisäpotkua suuressa maailmassa, Texasin Galvestonissa, jossa Johanna jatkoi ansiokasta tiedettä lasten otiittiien mikrobiologian ja immunologian parissa. KNK erikoislääkäriksi Johanna valmistui HY:sta vuonna 2005 ja KNK dosentiksi vuonna 2020. Kansainvälisiä julkaisuja Johannalla on 34 ja onpa Johanna ehtinyt väitöskirjan ohjaajaksikin, sekä osoittanut olevansa erinomainen vastaan-väittelijä.

Ennen kaikkea Johanna Nokso-Koivisto on suomalaisen pediatrisen otorhinolaryngologian lipunkantaja.  Johanna on myös aktiivisesti opastanut, auttanut ja tukenut muiden sairaaloiden kollegoita lasten KNK:n polulla sekä luotsannut pediatrisen KNK:n pienryhmäkoulutusta.

Johanna on hyvä esiintyjä, sekä puhujapöntössä että loppuillan sosiaalisissa ympyröissä, jossa hänet varsinkin aikaisempina vuosina on usein tavattu. Lisäksi Johannalla on laajat kansainväliset ja kansalliset verkostot ja hän on ihan parasta seuraa niin Lissabonin yössä kuin Östermalmin aamussakin. Energia, iloisuus sekä loputtomalta tuntuva positiivinen asenne ovat hänessä hyvin leimaavia piirteitä.

Lämpimät onnittelut!

vanhemmat

Uutisia RSS

Lymph Node Evolution in Eyelid and Orbit Squamous Cell Carcinomas

onlinelibrary.wiley.com

The Laryngoscope, EarlyView. Lue lisää

Errors in Table 2

jamanetwork.com

In the Original Investigation titled “Targeted Hypoglossal Nerve Sti… Lue lisää

facebook