Suomen otolaryngologiyhdistys ry

Professori Markus Rautiainen yhdistyksen kunniajäseneksi

haavisto00, 11 helmikuun, 2024

Kevätkokous on valinnut pe 9.2.2024 professori Markus Rautiaisen ORL-yhdistyksen kunniajäseneksi. Sääntöjen mukaan kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on erityisen tehokkaalla tavalla edistänyt yhdistyksen tarkoitusperiä. Kuten alla olevasta ehdotuksesta voidaan todeta, tämä tavoite täyttyy professori Markus Rautiaisen kohdalla erinomaisesti. Lämpimät onnittelut!

Hakemus kunniajäseneksi Rautiainen

Yhdistyksessä on tällä hetkellä 15 kunnaijäsentä, joiden nimet löytyvät täältä.

Johanna Nokso-Koivisto valittu vuoden 2024 KNK-lääkäriksi

haavisto00, 9 helmikuun, 2024

Vuoden 2024 korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäriksi on valittu dosentti Johanna Nokso-Koivisto. Valiinan teki yhdistyksen hallitus jäseniltä saamiensa ehdotusten perusteella. Ehdotuksen tehneet perustelivat Johannan valintaa seuraavasti:

KNK erikoislääkäri Johanna Nokso-Koivisto on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta 1996 ja tohtoriksi 2004 aiheenaan lasten ylähengitysteiden virusinfektiot. Tutkimustyö sai uutta lisäpotkua suuressa maailmassa, Texasin Galvestonissa, jossa Johanna jatkoi ansiokasta tiedettä lasten otiittiien mikrobiologian ja immunologian parissa. KNK erikoislääkäriksi Johanna valmistui HY:sta vuonna 2005 ja KNK dosentiksi vuonna 2020. Kansainvälisiä julkaisuja Johannalla on 34 ja onpa Johanna ehtinyt väitöskirjan ohjaajaksikin, sekä osoittanut olevansa erinomainen vastaan-väittelijä.

Ennen kaikkea Johanna Nokso-Koivisto on suomalaisen pediatrisen otorhinolaryngologian lipunkantaja.  Johanna on myös aktiivisesti opastanut, auttanut ja tukenut muiden sairaaloiden kollegoita lasten KNK:n polulla sekä luotsannut pediatrisen KNK:n pienryhmäkoulutusta.

Johanna on hyvä esiintyjä, sekä puhujapöntössä että loppuillan sosiaalisissa ympyröissä, jossa hänet varsinkin aikaisempina vuosina on usein tavattu. Lisäksi Johannalla on laajat kansainväliset ja kansalliset verkostot ja hän on ihan parasta seuraa niin Lissabonin yössä kuin Östermalmin aamussakin. Energia, iloisuus sekä loputtomalta tuntuva positiivinen asenne ovat hänessä hyvin leimaavia piirteitä.

Lämpimät onnittelut!

Syyskoulutuspäivien 2023 paras luennoitsija valittu

haavisto00, 9 helmikuun, 2024

Henri Tuomilehto valittiin syyskoulutuspäivien 2023 parhaaksi knk-luennoitsijaksi palautekyselyn äänestyksen perusteella. Hän esitelmöi aiheesta ”Unen merkitys korvalääkärille” torstaina 12.10.2023. Tulos julkaisiin kevätkoulutuspäivien iltajuhlassa to 8.2.2024.

Asetu ehdokkaaksi Lääkäriliiton valtuuskunnan vaaleissa

haavisto00, 9 helmikuun, 2024

Ensi syksynä pidettävien Suomen Lääkäriliiton valtuuskunnan vaalien ehdokasasettelu on käynnissä. Suomen Erikoislääkäriyhdistys (SELY) kokoaa ehdokkaita vaalirenkaaseen ja etsii kiinnostuneita ehdokkaita.

KNK-yhteyshenkilöksi on lupautunut Aleksi Laajala, aleksi.laajala@orl.fi.

Kutsu yhdistysjäsenille SLL vaaleihin 2024

D-todistus ja erityispäiväraha

haavisto00, 16 tammikuun, 2024

Kela on ollut yhteydessä yhdistyksen hallitukseen ja toivoo tarkkuuta lasten päiväkirurgisten toimenpiteiden vuoksi kirjoitettaviin todistuksiin. Luethan oheisen Kelan toimittaman tiedotteen asiasta.

Erityishoitoraha päiväkirurgiassa

vanhemmat

Uutisia RSS

Head and Neck Merkel Cell Carcinoma: Therapeutic Benefit of Adjuvant Radiotherapy for Nodal Disease

onlinelibrary.wiley.com

The Laryngoscope, EarlyView. Lue lisää

Comparison of da Vinci Single Port vs Si Systems for Transoral Robot-Assisted Surgery

jamanetwork.com

This review discusses the capabilities and outcomes of the da Vinci Si… Lue lisää

facebook