Suomen otolaryngologiyhdistys ry

Keksi suomenkielinen nimi seröösille otiitille!

Otiitin erotusdiagnostiikassa on keskeistä erottaa antibiootihoidosta hyötyvä akuutti otiitti tilanteista, jolloin välikorvassa on eritettä, mutta ei purulenttia tulehdusta. Suomen kielessä näitä kahta tilannetta kuvataan yleensä yhdellä termillä: (väli-)korvatulehdus. Liimakorvan käsite on kohtuullisen hyvin tunnettu, mutta seröösi erite joko akuutissa vaiheessa tai välikorvatulehduksen jälkeisessä paranemisvaiheessa onkin suurelle yleisölle tuntemattomampi. Tarvittaisiin siis arkikielen termi, jota voisi käyttää potilaiden kanssa tyyliin: ”Teillä ei nyt onneksi ole korvatulehdusta, vaan viaton …”

Anna oma ehdotuksesi ja kirjoita näin nimesi lääketieteen suomentamisen historiaan! Ehdotukset rohkeasti sähköpostilla aino.ruohola(a)utu.fi

facebook