Suomen otolaryngologiyhdistys ry

Johanna Nokso-Koivisto valittu vuoden 2024 KNK-lääkäriksi

Vuoden 2024 korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäriksi on valittu dosentti Johanna Nokso-Koivisto. Valiinan teki yhdistyksen hallitus jäseniltä saamiensa ehdotusten perusteella. Ehdotuksen tehneet perustelivat Johannan valintaa seuraavasti:

KNK erikoislääkäri Johanna Nokso-Koivisto on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta 1996 ja tohtoriksi 2004 aiheenaan lasten ylähengitysteiden virusinfektiot. Tutkimustyö sai uutta lisäpotkua suuressa maailmassa, Texasin Galvestonissa, jossa Johanna jatkoi ansiokasta tiedettä lasten otiittiien mikrobiologian ja immunologian parissa. KNK erikoislääkäriksi Johanna valmistui HY:sta vuonna 2005 ja KNK dosentiksi vuonna 2020. Kansainvälisiä julkaisuja Johannalla on 34 ja onpa Johanna ehtinyt väitöskirjan ohjaajaksikin, sekä osoittanut olevansa erinomainen vastaan-väittelijä.

Ennen kaikkea Johanna Nokso-Koivisto on suomalaisen pediatrisen otorhinolaryngologian lipunkantaja.  Johanna on myös aktiivisesti opastanut, auttanut ja tukenut muiden sairaaloiden kollegoita lasten KNK:n polulla sekä luotsannut pediatrisen KNK:n pienryhmäkoulutusta.

Johanna on hyvä esiintyjä, sekä puhujapöntössä että loppuillan sosiaalisissa ympyröissä, jossa hänet varsinkin aikaisempina vuosina on usein tavattu. Lisäksi Johannalla on laajat kansainväliset ja kansalliset verkostot ja hän on ihan parasta seuraa niin Lissabonin yössä kuin Östermalmin aamussakin. Energia, iloisuus sekä loputtomalta tuntuva positiivinen asenne ovat hänessä hyvin leimaavia piirteitä.

Lämpimät onnittelut!

facebook